JanneOlsen

SJK:n Suomen Cupin voittoa edeltää farssi

 

SJK voitti tänään pelatussa Suomen Cupin finaalissa HJK:n rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Harva kuitenkaan muistaa, millainen SJK:n tie finaaliin oli.

 

Huhtikuussa, juuri ennen Veikkausliigan alkua SJK peluutti Suomen Cupin ottelussa PS Kemiä vastaan edustuskelvotonta pelaajaa. Samaiset joukkueet kohtasivat myös sarja-avauksessa, jossa SJK myös peluutti peräti kuutta edustuskelvotonta pelaajaa. Suomen Cupin ottelun SJK voitti rangaistuspotkuilla 5-4 ja liigaottelun 3-0.

 

Palloliitto otti rikkeet käsiteltäväkseen ja tuomio oli jokseenkin surkuhupaisa. Palloliitto päätti tuomita PS Kemin voittamaan Veikkausliigaottelun 3-0, mutta Suomen Cupin lopputulos jäi voimaan. Samasta rikkeestä siis kaksi erilaista tuomiota. On sanomattakin selvää, että SJK:lle tällainen tuomio sopi paremmin kuin hyvin. Lyhin tie Euroopan kentille kun on nimen omaan Suomen Cupin kautta. Varsinkin nyt, kun Cupin voiton myötä SJK pääsee taloudellisestikin merkittäviin europeleihin, 3 pisteen rokotus Veikkausliigaottelusta tuskin tuntuu missään.

 

Tahattomuutta tai ei, Suomen Cupin voitti siis joukkue, jonka tien kilpailussa olisi pitänyt päättyä sääntörikkomukseen jo huhtikuussa. Voiko tällaista tapahtua muualla kuin Suomessa? Miten kahdesta samanlaisesta rikkeestä voidaan antaa kaksi täysin päin vastaista tuomiota? Vaikka Palloliiton kilpailutoiminnan päällikkö Petteri Lindblomkin toteaa kyseessä olleen inhimillinen virhe, eikö tuomioissa silti pitäisi olla johdonmukainen? Säännöt on tehty noudatettaviksi.

 

Lähde: 

 

http://www.hs.fi/urheilu/a1461033542116

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.